علت افزایش قیمت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره

  • 1400/03/15 12:51:05
  • 0 نظر
  • 308
  • منبع : ایسنا
  • کد خبر : 353504
به گزارش فبنا، محمد شفیع ملک‌زاده در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که چرا کشاورزان از نبود خریدار و قیمت پایین خرید برخی از محصولات کشاورزی گله دارند و از آن طرف این محصولات با قیمتهای بالاتری به دست مصرف کنندگان می‌رسد، اظهار کرد: متاسفانه برنامه و مدیریت درستی در تنظیم بازار محصولات کشاورزی وجود ندارد. همین امر باعث می شود که مثلا در یک زمان خاص چندین شهرستان یک محصول را برداشت کنند، بازار اشباع شود، خریداری نباشد ومحصول نیز روی دست تولیدکننده بماند و قیمت ها نیز کاهش یابد و سال بعد نیز به دلیل ضرر و زیان محصولی کمتر تولید شود و قیمت آن افزایش یابد.

وی ادامه داد: همچنین در بحث فروش محصولات کشاورزی با دلالی و واسطه گری مواجه هستیم. همین دلالی باعث شده که فاصله قیمتی بسیار زیادی از تولید تا مصرف ایجاد شود.

رییس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه با کمبود زیرساختهایی در بخش تولید و نگهداری محصولات کشاورزی مواجه هستیم، گفت: انبار و سردخانه به اندازه کافی وجود ندارد. برای مثال در استان های جنوبی کشور که ماه های گذشته محصولات کشاورزی بسیاری تولید شد اگر مازاد محصولات را انبار می کردیم حجم زیادی از محصولات به یکباره وارد بازار نمی شد؛ در نتیجه توازن در بازار برقرار می شد و دست آخر نیز تولیدکننده و مصرف کننده دچار ضرر نمی‌شدند.

وی کمبود صنایع تبدیلی و فرآوری را یکی دیگر از مشکلات برهم خوردن توازن بازار اعلام کرد و گفت: به طور مثال اگر در مناطقی که گوجه فرنگی کاشت می‌شود صنایع تبدیلی وجود داشته باشد بخشی عمده ای از گوجه فرنگی ها به سس، رب و گوجه خشک و... تبدیل می شوند و در نتیجه جلوی نوسان قیمتها در بازار گرفته خواهد شد.

ملک زاده تقویت روستا بازارها را راهکاری برای ساماندهی بازار محصولات کشاورزی و عرضه مستقیم محصولات بدون واسطه دانست و بر تقویت زیرساختهای صادراتی نیز تاکید کرد.

اصلاح نرخ خرید تضمینی سایر محصولات کشاورزی در تیرماه

رییس نظام صنفی کشاورزی در پاسخ به این سوال که چرا اصلاح نرخ خرید تضمینی فقط مختص برخی از محصولات کشاورزی شد و سایر محصولات در دستور کار شورای تخصصی قیمت گذاری قرار نگرفت، اظهار کرد: در تیرماه شورای قیمت گذاری باید مجددا قیمت محصولات را برای سال جدید تعیین و اعلام کند. در حال حاضر نیز محصولاتی همچون پیاز و سیب زمینی و ... از دست کشاورزان خارج شده و دست دلالان است. برای همین اگر هم قیمتها تغییری کند به کشاورز چیزی نمی رسد؛ بنابراین شورا تصمیم گرفت که در تیرماه قیمت جدید و واقعی سایر محصولات کشاورزی را تعیین کند.

نظرات
  • 0 نظر