تنها راه جذب نقدینگی‌های مردم

  • 1400/11/18 08:46:33
  • 0 نظر
  • 584
  • منبع : ایسنا
  • کد خبر : 473147

به گزارش فبنا، تعاونی‌ها یکی از ابزارهای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در کشور به شمار می روند که نقش موثری در بهره وری، رونق تولید و اشتغال، بهبود شرایط زندگی و کسب و کار و ارتقای سطح درآمد و رفاه افراد دارند.

تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد که تعاونی‌ها بهترین و دموکراتیک‌ترین سازمانها و تشکل‌هایی هستند که زمینه تجمیع سرمایه های خرد و بکارگیری نیروهای خلاق و مستعد و با انگیزه برای انجام کارهای گروهی و مشارکتهای کارآفرینانه را فراهم می کنند.

تعاونی‌ها می‌توانند علاوه بر تجمیع سرمایه‌های خرد و ایجاد اشتغال، درآمد حاصل از فعالیت را به نحو مطلوب و عادلانه بین اعضای خود تقسیم کنند.

مهدی مسکنی ـ معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ ضمن تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی در بخش تعاون، تنها راه جذب نقدینگی های مردم را در بهره گیری از ظرفیت تعاونی‌ها می داند.

او می گوید: بخش تعاون در کشور با وجود ظرفیت‌های عظیم، مظلوم و مهجور مانده است و این نگاه باید تغییر کند.

مسکنی می گوید: با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب که صریحا فرموده‌اند به تعاون اعتقاد دارند و همواره در سخنرانی‌های خود به تعاون و همکاری با مردم تاکید فرموده‌اند، باید در این زمینه با برنامه ریزی وارد عمل شویم و از این ظرفیت عظیم در جهت توسعه و پیشرفت کشور بهره ببریم.

تنها راه جذب نقدینگی‌های مردم

معاون وزیر کار با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون برای رشد و شکوفایی تعاونی‌ها معتقد است: صنوف مختلف می‌توانند درحوزه‌های تولید، توزیع و خدمات، تعاونی تاسیس کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.

در حال حاضر نقش تعاونی‌ها در ایجاد اشتغال بر کسی پوشیده نیست. با وجود آنکه ایجاد هر فرصت شغلی در صنایع بزرگ و پتروشیمی‌ها به سرمایه گذاری کلان نیاز دارد اما هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون بسیار ارزان تر از سایر بخشها است و می توان با صرف مبالغ پایین تر از 100 میلیون تومان حتی ارقام 20 میلیون تومان و 50 میلیون تومان یک کسب و کار تعاونی ایجاد کرد.

حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس حوزه کار ـ در گفت وگو با ایسنا، به نقش تعاونی ها در بهبود فضای کسب و کار اشاره کرده و می گوید: لازم است از ظرفیتهای مغفول مانده بخش تعاون به منظور اشتغالزایی، بهبود جریان کسب و کار و کاهش بیکاری در کشور استفاده کنیم.

وی می گوید: کشورهایی نظیر هند به تجمیع سرمایه‌های اندک مردم روی آورده و کسب و کارهای خرد و کوچک خود را بر پایه تعاونی ایجاد کرده اند تا از این طریق هم به توزیع عادلانه درآمد در میان آحاد جامعه کمک شود و هم زمینه ارتقای سطح معیشت خانوار به وجود آید.

به گفته این فعال تعاونی، در سایه مشارکت جمعی است که تعاونی‌ها به رشد و تعالی دست پیدا می کنند و با گسترش فعالیتهای تعاونی، فاصله طبقاتی در کشور کاهش می یابد.

وی تاکید دارد که منابع و اعتبارات در جهت منتفع کردن مردم و جامعه از مزیتهای بخش تعاون باید به سمت اشتغالزایی در تعاونی ها هدایت شود.

به گزارش فبنا، با توجه به تاکید کارشناسان و فعالان بخش تعاون بر استفاده از ظرفیتهای بالای تعاونی‌ها، شایسته است که درخصوص بهره گیری از مزیتهای بخش تعاون در توزیع، مصرف، تنظیم بازار به ویژه تجیمع نقدینگی‌ها و سرمایه های موجود جامعه، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد و از پتانسیل های مغفول مانده بخش تعاون در اشتغالزایی و درآمدزایی افراد و فارغ التحصیلان استفاده شود.

نظرات
  • 0 نظر