تاثیر ETF ها بر جذب نقدینگی

  • 1399/02/14 10:22:08
  • 0 نظر
  • 938
  • منبع : ایسنا
  • کد خبر : 186270

به گزارش فبنا، وزارت امور اقتصادی و دارایی هفته گذشته طی اطلاعیه‌ای فراخوان واگذاری (شماره 1) پذیره ‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌ گذاری قابل معامله (ETF) "واسطه‌گری مالی یکم" را منتشر کرد. در این اطلاعیه آمده بود که وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق این واگذاری، به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران، باقیمانده سهام خود در بانک های ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه ‌های البرز و اتکایی امین را واگذار خواهد کرد.

به طور کلی قرار است 16 هزار 500 میلیارد تومان باقیمانده سهام دولت در سه بانک و دو شرکت بیمه ای مذکور در قالب یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس (ETF) با عنوان «واسطه گری مالی یکم» عرضه شود.

برای پذیره‌نویسی چه باید کرد؟

همچنین در اطلاعیه شماره دو این وزارت‌خانه آمده است بانک های ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، رفاه کارگران، ملت، تجارت، صادرات و قرض الحسنه مهر ایران به عنوان بانک های منتخب از تاریخ 14 لغایت 31 اردیبهشت ماه، آماده پذیره نویسی متقاضیان خریداری واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) هستند. درواقع متقاضیان می‌توانند به صورت غیر حضوری و با مراجعه به درگاه‌ بانک‌های مذکور نسبت به پذیره‌نویسی اقدام کنند.

همه از تخفیف برخوردارند؟

ویژگی بارز این واگذاری، بهره ‌مندی کلیه ایرانیان، از تخفیف 20 درصدی است. سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی)، 20 میلیون ریال (دو میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره‌ نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. پذیره ‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی و درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌ های منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاه ‌های غیرحضوری و حضوری بانک ‌های منتخب صورت می‌ پذیرد. شروع پذیره‌ نویسی از 14 اردیبهشت و پایان پذیره ‌نویسی 31 اردیبهشت  خواهد بود.

متقاضیان باید توجه داشته باشند که  داشتن کد بورسی برای پذیره ‌نویسی الزامی نیست. متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از 2 ماه به بعد از تخصیص امکان‌ پذیر است، می‌ توانند به تدریج طی ماه های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی مطابق رویه ‌های شرکت سپرده ‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

کمک به جذب نقدینگی و متعادل‌سازی بازار

در این راستا یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که اقتصاد دانان و کارشناسان بالغ بر 25 سال است که می خواهند اصل 44 قانون اساسی به طور کامل تحقق پیدا کند و تصدی گری دولت به منظور افزایش بهره‌وری و کارایی در شرکت ها به حداقل ممکن برسد. این موضوع در حال حاضر با حجوم نقدینگی سرشار به سمت بازار سرمایه و بورس مصادف شده و مسئولان را به فکر وا داشته است که از این طریق طرف عرضه در این بازار را نسبت به طرف تقاضا متعادل کنند و به جذب نقدینگی کمک می‌کند.

فردین آقابزرگی در گفت‌وگو با ایسنا، درمورد واگذاری سهام شرکت های دولتی در بورس اظهار کرد: این اتفاق با توجه به شرایط حال حاضر که تقاضا بیش از اندازه است کار بسیار شایسته‌ای بوده و به جذب نقدینگی در بورس کمک می‌کند.  بر این اساس تشکیل کد یا هلدینگ‌هایی مانند واگذاری سهام عدالت، واگذاری گروهی سهام شرکت های دولتی که چند شرکت پالایشگاهی و فولادی هستند و تخصیص به کد ملی اشخاص می تواند بخش عمده ای از نقدینگی را جذب کند. در واقع با توجه به محور قرار گرفتن حجوم نقدینگی به بازار سرمایه، یکی از تدابیر پیشنهادی اولیه شورای عالی بورس و وزیر اقتصاد عرضه سهام شرکت‌های دولتی بود که گزینه خوبی است و به اقتضای شرایط می تواند کارایی خوبی داشته باشد.

وی ادامه داد: البته حجم برآوردی از صندوق یکم ETF که حدودا 16 هزار میلیارد تومان است چندان قابل توجه نیست و با توجه به تخفیفی که اعمال شده و محدودیت دو میلیون تومانی آزادی زیادی هم در اختیار سهامداران قرار ندارد.

نظرات
  • 0 نظر