کرونا ثابت کرد فوتبال ما سراسر دولتی است
- 1399/05/07 20:36:47
- 0 نظر
- 368
- منبع : تسنیم
- کد خبر : 219248
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی حاجیوند در گفتگو با رادیو ورزش گفت: متاسفانه باشگاههای خصوصی در کشورما عمر کوتاهی داشته و دارند که این موضوع نشان از این دارد که منابع درآمدزایی باشگاهها در کشور محدود است و شرایط برای کسب درآمد در ورزش و فوتبال ما فراهم نیست.
مشاور سازمان اقتصادی فوتبال ایران افزود: این در حالی است که در فوتبال و ورزش کشور مبحثی تحت عنوان اقتصاد ورزش و درآمدزایی باشگاهها که قابل تحقق باشد، نداریم و این موضوع زمانی غمانگیزتر میشود که صحبت از خصوصیسازی فوتبال بویژه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس میشود.
وی اضافه کرد: بررسی اولین و تنها تجربه خصوصیسازی در فوتبال و ورزش کشور که باشگاه راهآهن است، نشان میدهد هم این واگذاری با اما و اگرهایی مواجه بوده و هم این که این باشگاه پس از واگذاری به دلایل مختلف از جمله درآمدزایی، متاسفانه به ورطه ورشکستگی و انحلال کشیده شد.
نویسنده کتاب خصوصیسازی فوتبال با اشاره به این که این که قوانین و مقررات ما حمایتی باشند یک بحث، و در شرایط کنونی ضمانت اجرایی شدن این قوانین نیز بحث دیگری است، گفت: حق پخش تلویزیونی یکی از منابع مهم باشگاههای ورزشی در دنیا است و تقریبا 70 ذرصد درآمد سالانه باشگاهها از این طریق تامین میشود. این در شرایطی است که در ورزش ما هم درآمدزایی از محل حق پخش مسابقات و سایر روشها تحقق نمییابد و هم این که قوانین حمایتی و اجرایی لازم در این زمینه در ورزشمان وجود ندارد.
وی گفت: در سالهای گذشته بارها و بارها موضوعاتی چون حق پخش تلویزیونی مطرح، اما هیچوقت تحقق نیافته است. به همین دلیل باید گفت مهمترین مشکل در زمینه درآمدزایی باشگاهها، نبود قوانین و مقررات لازم و نیز نبود ضمانت اجرایی برای قوانین موجود است.
حاجیوند تصریح کرد: زمانی که صحبت از خصوصیسازی در ورزش کشور بویژه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس میکنیم، علاوه بر تلاش برای اجرای درست و شفاف خصوصیسازی و قیمتگذاری این دو باشگاه و نیز توجه به اهلیت در واگذاریها، باید بحث درآمدزایی را نیز مورد توجه قرار دهیم؛ چرا که باشگاههای ورزشی در کشور ما و سایر کشورها پرهزینه هستند و باشگاهها چه دولتی و چه خصوصی، بدون درآمد و منبع مالی نمیتوانند حیات طولانی داشته باشند.
مشاور سازمان اقتصادی فوتبال ایران اضافه کرد: در راستای تصویب قوانین و مقرات لازم برای درآمدزایی باشگاهها و نیز نظارت بر اجرای آنها باید علاوه بر این که باید با تکیه بر تجربیات دیگر کشورها از نظرات کارشناسان و اهلفن در این زمینه استفاده کنیم، باید هم دولت و هم مجلس برای تصویب و قوانین لازم در این زمینه و اجرای آن اقدام کنند.
برای ورزش ما خجالتآور است هنوز در زمینه درآمدزایی باشگاهها مشکل داریم
وی با تاکید بر این که برای ورزش و فوتبال ما خجالتآور است که بعد از گذشت این همه سال هنوز قوانین مدونی در زمینه درآمدزایی باشگاهها نداریم، تصریح کرد: یکی دیگر از ملزومات ورزش و فوتبال ما نیازمندی آن به شفافیت میباشد و لازم است متوجه شویم که درآمدها و هزینههای باشگاهها از کجا تامین و در کجا مصرف میشود.
حاجیوند ادامه داد: حق پخش تلویزیونی، بلیط فروشی، تبلیغات دور زمین، پیراهن فروشی، تبلیغات روی پیراهن، استعدادیابی و فروش بازیکن و موضوع مهمی همچون کپی رایت(یا مالکیت معنوی) باید در راستای درآمدزایی باشگاهها مورد توجه قرار گیرد.
حاجیوند تصریح کرد: هر چقدر خصوصیسازی در ورزش کشور زودتر انجام شود، باز هم دیر است و با توجه به وضعیت فعلی باید هم تلاش کنیم که خصوصیسازی و واگذاری درست، شفاف و مناسبی در ورزش و فوتبال داشته باشیم و هم این که در کنار واگذاری باشگاههای ورزشی، باید موضوعات مربوط به درآمدزایی باشگاهها مورد توجه قرار گیرند.
ارتباط اقتصاد ورزش با وضعیت کلان اقتصادی
وی گفت: اقتصاد ورزشی و درآمدزایی باشگاههای ورزشی تافته جدا از بافتهای از کلان اقتصادی نیست و موضوعاتی مانند نوسانات ارزی میتواند به اقتصاد کشور و نیز فوتبال و ورزش آسیب بزند. بنابراین اگر میخواهیم به بهبود شرایط اقتصاد ورزشی و باشگاههای ورزشی برسیم باید در سطح کلان اقتصاد نیز شاهد بهبود شرایط اقتصادی کشور باشیم.
بازار سرمایه، فوتبال را شفاف میکند
حاجیوند همچنین با اشاره به عرضه سهام باشگاههای دولتی در بازار سرمایه گفت: بهترین اتفاقی که برای ورزش و فوتبال کشور در پی ورود باشگاهها به بازار سرمایه میافتد، این است که علاوه بر ظرفیت بالای این بازار برای تامین مالی باشگاهها، این موضوع موجب شفافیت ورزش و فوتبال شده و باعث میشود باشگاهها در خصوص تمامی اتفاقات پیرامون خود بهصورت رسمی اطلاعرسانی کرده و گزارش دهد.
مشاور عالی سازمان اقتصادی فوتبال ایران افزود: علاوه بر این هرگونه ابهام در درآمدزایی و مسایل مرتبط با باشگاهها، موجب توقف نماد آنها در تالار شیشهای میشود و همین توقف نماد و گروکشی توقف و بازگشایی نماد معاملاتی باشگاهها در بورس و فرابورس میتواند توفیق اجباری برای شفافیت بیشتر آنها باشد.
پول نفت نباید خرج فوتبال شود
حاجیوند با اشاره به این که پول نفت و درآمدهای کشور نباید خرج فوتبال شود باید در زیرساختها و پروژههای عمرانی از این درآمدها استفاده شود، گفت: باید تلاش کنیم با خصوصیسازی باشگاههای ورزشی، به معنای واقعی باشگاهها را از تکیه بر درآمدهای نفتی و بودجه دولتی جدا کنیم.
حاجیوند تاکید کرد: ویروس کرونا متاسفانه بسیاری از کسب و کارهای ما را زمینگیر کرد به رکود کشاند اما ورزشی و فوتبال ما از این قاعده مستثنی بود. به عنوان مثال در لیگ برتر فوتبال ما تنها دلیلی که مدیران باشگاه و مربیان اصرار بر عدم برگزاری مسابقات داشته و دارند، این است که بازیکنان آمادگی لازم را ندارند و امکان ابتلای آنها به بیماری وجود دارد.
وی گفت: این در حالی است که در ورزش و بویژه فوتبال کشور هیچگاه شنیده نشده است که درآمد باشگاهها به دلیل بیماری کرونا و تعویق مسابقات و تمرینات تحت تاثیر قرار گرفته و باید با رعایت تمامی پروتکلهای لازم مسابقات ورزشی برگزار شود.
حاجیوند اضافه کرد: این موضوع نشان میدهد که فوتبال ما تماما دولتی است و بودجه دولت چه در زمان کرونا و غیرکرونا تامین کننده نیاز باشگاهها بویژه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس است و برگزاری یا عدم برگزاری مسابقات هیچ تاثیری در درآمدزایی باشگاهها نداشته است.
وی افزود: این در شرایطی است که بیماری کرونا به اقتصاد ورزش در دنیا بویژه فوتبال لطمات زیادی زده است و باشگاهها اصرار دارند که مسابقات ورزشی تحت شرایط بهداشتی حتما برگزار شود.
حاجیوند اذعان داشت: متاسفانه در فوتبال ما مسایل اقتصادی و درآمدزایی به عنوان دغدغه مطرح نیست و کرونازدگی ورزش نشان داد فوتبال ما کاملا دولتی است و دغدغه کسب درآمد ندارد؛ که این موضوع جای بسی تاسف است.
انتهای پیام/
نظرات
- 0 نظر