اقتصاد آمریکا 4.8 درصد کوچک شد
- 1399/03/20 08:40:17
- 0 نظر
- 1084
- منبع : تسنیم
- کد خبر : 206302
به گزارش فبنا، به نقل از رویترز، طولانی ترین روند رشد پیوسته اقتصاد آمریکا در فوریه سال جاری میلادی پایان یافت و اقتصاد این کشور در نتیجه همه گیری ویروس کرونا وارد رکود شد.
مرکز ملی تحقیقات اقتصادی آمریکا طی بیانیه ای اعلام کرد اقتصاددانهای آن به این نتیجه رسیدهاند که کاهش بی سابقه نرخ اشتغال و تولید و گسترش آن در سراسر اقتصاد باعث شده بتوان این دوره را یک «رکود» دانست حتی اگر کوتاه تر است رکودهای اقتصادی قبلی باشد.
انتظار می رفت این دوره در اقتصاد آمریکا یک «رکود اقتصادی» تعیین شود ولی سرعت نامگذاری آن قابل توجه است. معمولاً زمان بیشتری طول میکشد تا این مرکز تحقیقاتی رکود اقتصادی را اعلام کند. مثلاً وقتی اقتصاد آمریکا در اواخر 2007 رو به افول گذاشت، یک سال طول کشید این مرکز آغاز رکود را اعلام کند.
ولی این بار عمق و سرعت فروپاشی اقتصاد آمریکا هیچ شکی به جای نمیگذارد.
این مرکز تحقیقاتی طی بیانیه ای اعلام کرد:« برای تشخیص رکود اقتصادی، عمق رکود، مدت آن و کاهش فعالیتهای اقتصادی در سراسر اقتصاد را در نظر می گیریم و به این نتیجه رسیده ایم که همه گیری ویروس کرونا و پاسخ داده شده به آن باعث کاهش فعالیت های اقتصادی با ویژگیها و سرعتی متفاوت از رکود های قبلی شده است».
تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول سال جاری میلادی 4.8 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و پیش بینی می شود این رقم برای سه ماهه دوم برابر با 20 درصد باشد. نرخ بیکاری از پایین ترین حد 3.5 درصد در فوریه به 14.7 درصد در آوریل و 13.3 درصد در ماه گذشته رسیده است.
در حالیکه این رکود اقتصادی سریع ترین و شدیدترین رکود اقتصادی در تاریخ آمریکاست، ولی احتمالاً کوتاه ترین آنها نیز باشد و به زودی شاهد رشد اقتصادی خواهیم بود. اقتصاددانها پیشبینی میکنند رشد اقتصادی از تابستان آغاز شده و درصورت عدم اوج دوباره کرونا، ادامه پیدا کند.
از پایان جنگ جهانی دوم، رکودهای اقتصادی از 6 تا 18 ماه طول کشیدهاند و هیچ کدام طولانی تر از 43 ماه رکود بزرگ اقتصادی در 1929 نبوده اند.
فدرال رزرو آمریکا در این هفته نشستی برگزار می کند و مقامات پیش بینی های جدید اقتصادی را در مورد سرعت بهبود اقتصاد ارائه میدهند.
انتهای پیام/25
نظرات
- 0 نظر