نرخ تورم چین کم شد

  • 1399/02/24 08:28:17
  • 0 نظر
  • 902
  • منبع : ایسنا
  • کد خبر : 189385

به گزارش فبنا، به نقل از تریدینگ اکونومیکس، متوسط نرخ تورم چین در 12 ماه منتهی به آوریل 2020 به 3.3 درصد کاهش یافت. این نرخ تورم که یک درصد کمتر از  تورم ماه قبل و 0.4  درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده است، بیش از همه تحت تأثیر کاهش تورم بخش حمل و نقل  قرار گرفته است که تورم آن از منفی 3.8 درصد در ماه مارس به منفی 4.9 درصد در ماه آوریل کاهش پیدا کرده است.

بر مبنای ماهانه، نرخ تورم چین در ماه آوریل به منفی 0.9 درصد رسیده است که  2.1درصد کمتر از تورم ثبت شده این کشور برای ماه مارس به حساب می رود.

در بین سایر بخش‌های تورمی، تورم آب و برق از منفی 0.1 درصد به 0.3 درصد افزایش  پیدا کرده است. هم چنین نرخ تورم در بخش مراقبت‌های درمانی از 2.3 درصد به 2.2 درصد و بخش خدمات از 4.4 درصد به 4.1 درصد کاهش یافته است. نرخ تورم در بخش حمل و نقل کماکان منفی بوده و از منفی 0.7 درصد به منفی 1.6 درصد رسیده است و تورم پوشاک نیز 0.5 درصد اندازه گیری شده است.

در شرایطی که تورم در بخش‌های زیادی کاهش یافته است،  تورم مواد غذایی هنوز در یک بالاترین سطوح 10 سال اخیر خود قرار دارد. به دنبال شیوع آنفلونزای خوکی و تصمیم چین به ممنوعیت واردات گوشت از برخی کشورها، قیمت گوشت خوک در مقایسه با سال قبل خود 96.9 درصد افزایش یافته است.

کاهش نرخ تورم برای بانک مرکزی چین خبر خوبی محسوب می شود به ویژه اکنون که این بانک به دنبال حفاظت از نرخ برابری یوان در برابر دلار و اجرای اقدامات محرک بیشتر برای حمایت از بخش های مختلف اقتصاد است.

هسته تورمی که تورم بخش انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای قیمت در آنها در نظر نمی‌گیرد در ماه آوریل به 1.2 درصد رسیده است که در مقایسه با ماه قبل 0.3 درصد بیشتر شده است. متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی 1986 تا 2019 معادل 5.13 درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه 1989 با 28.40 درصد و کمترین تورم نیز مربوط به آوریل 1999 با منفی 2.2 درصد بوده است.

نظرات
  • 0 نظر