مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

50 طرح پتروشیمی فعال تا پایان 1404 به بهره‌برداری میرسد

  • 1400/05/19 10:25:27
  • 0 نظر
  • 233
  • منبع : مهر
  • کد خبر : 403075

به گزارش فبنا، به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهزاد محمدی در آئین رونمایی از پرتال جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سامانه خوراک و محصول مجتمع‌های صنعت پتروشیمی و ویرایش تازه کتاب «فرآیندها و واکنش‌های شیمیایی در صنعت پتروشیمی ایران» با بیان اینکه صنعت پتروشیمی کشور سربلندتر، پویاتر و باصلابت‌تر از همیشه در حوزه تولید پایدار، تأمین خوراک صنایع پایین دستی و صادرات و ارزآوری نقش خود را ایفا می‌کند، افزود: در سال 99 حدود 40 میلیون تن خوراک معادل روزانه یک میلیون بشکه نفت خام به ارزش 6 میلیارد دلار از صنعت نفت دریافت کردیم که در 67 مجتمع پتروشیمی مصرف شد.

وی افزود: با بهره‌برداری از طرح‌های جهش سوم در سال 1404، خوراک تحویلی از صنعت نفت به معادل 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت خام در روز می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه با وجود محدودیت‌های ناشی از کرونا در سال 99، اهداف توسعه‌ای صنعت پتروشیمی به‌طور صدرصدی محقق شد، ادامه داد: پارسال 25 میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی کشور اضافه و 34 میلیون تن محصول نهایی قابل فروش تولید شد که 15 میلیارد دلار درآمد به همراه داشت.

محمدی گفت: امروز 50 طرح فعال در صنعت پتروشیمی داریم که تا پایان سال 1404 به بهره‌برداری می‌رسند و ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی را به 135 میلیون تن می‌رسانند.

وی با بیان اینکه با تکمیل طرح‌های جهش دوم، جهش سوم و اجرای طرح‌های راهبردی در گام چهارم توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی، دستیابی به درآمد 50 میلیارد دلاری در افق 1406 قابل تحقق است، اظهار کرد: گام چهارم در مجموع 47 پروژه جدید در سه بخش طرح‌های خوراک ترکیبی، طرح‌های تازه تولید پروپیلن و طرح‌های پیشران تعریف و طبقه‌بندی شده است که با اجرای طرح‌های گام چهارم تا سال 1406، مجموع سرمایه‌گذاری تجمعی در صنعت پتروشیمی به 125 میلیارد دلار می‌رسد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، دسترسی به خوراک مهمترین مزیت ایران برای توسعه صنایع پتروشیمی است، سامانه خوراک که امروز شاهد رونمایی آن بودیم با هدف پایش خوراک‌های دریافتی از صنعت نفت و خوراک‌های بین مجتمعی طراحی شده است تا جریان هریک از خوراک‌های مورد استفاده از مبدا تا پایان زنجیره، قابل ردیابی، پایش و نظارت باشد.

محمدی ادامه داد: سامانه خوراک مجتمع‌ها و طرح‌های پتروشیمی نیز به‌دلیل اهمیت و حساسیت بحث خوراک در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی، می‌تواند زمینه‌ای برای تحلیل خوراک‌های دریافتی و هرگونه تغییر در کمیت و کیفیت آنها باشد.

وی با تأکید بر اهمیت کمیت و کیفیت بالای خوراک‌های دریافتی مجتمع‌های پتروشیمی، تصریح کرد: تنها مرجعی که می‌تواند بر این روند نظارت و کنترل داشته باشد، شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تدوین نقشه راه صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: این نقشه راه نهایی شده است و در روزهای آینده منتشر می‌شود، در این سند توسعه صنعت پتروشیمی با همه متغییرهای حاکم بر آن برای حداقل 6 سال آینده ترسیم و تدوین شده است.

محمدی در پایان افزود: پرتال شرکت ملی صنایع پتروشیمی در جایگاه شرکتی توسعه‌ای و با توجه به روند توسعه صنعت پتروشیمی نیز نیاز به بازنگری داشت که با طراحی پیشرفته، روزآمد کردن و دسترسی آسان به محتوا برای کاربران رونمایی می‌شود.

نظرات
  • 0 نظر