مهر گزارش می‌دهد؛

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

  • 1401/04/22 10:29:37
  • 0 نظر
  • 276
  • منبع : مهر
  • کد خبر : 518371

به گزارش فبنا، بررسی‌های میدانی از بانک‌ها حاکی است چند بانک دولتی فعلاً از پذیرش متقاضی جدید وام ودیعه مسکن سر باز زده و سقف اعتبار آنها در پرداخت این تسهیلات به اتمام رسیده است.

تا کنون 3 هزار نفر وام ودیعه مسکن گرفته اند

این در حالی است که به گفته یک منبع آگاه در وزارت راه و شهرسازی تا کنون تنها به 3 هزار نفر وام ودیعه پرداخت شده است.

پیش از این پیش بینی حاکی از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به 700 هزار نفر تا سقف 40 هزار میلیارد تومان بود.

نرخ سود 13 درصد وام ودیعه منتفی شد / ‬همان 18 درصد قبلی

همچنین این تسهیلات که بر اساس اعلام رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی قرار بود با نرخ سود یارانه‌ای 13 درصد (5 درصد کمتر از نرخ سود تسهیلات مصوب شورای پول و اعتبار) پرداخت شود، با مخالفت برخی نهادهای تصمیم گیر در حوزه اقتصاد کلان کشور، با همان نرخ سود 18 درصد به مستأجران متقاضی پرداخت می‌شود.

بررسی‌های میدانی از شعب بانک‌ها نیز حاکی است در حال حاضر قراردادهای وام ودیعه مسکن با نرخ سود 18 درصد با مستأجر به امضا می‌رسد.

مبلغ اقساط: ماهی 2.5 میلیون تومان

رقم اقساط وام 100 میلیون تومانی ودیعه مسکن برای تهرانی‌ها با نرخ سود 18 درصد و بازپرداخت 5 ساله، 2 میلیون و 570 هزار تومان است. این تسهیلات برای کلان شهرها 70 و سایر شهرها 40 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

سهمیه هر بانک نیز بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار تعیین شده ولی برخی بانک‌ها خصوصاً دولتی‌ها علی رغم تعیین سقف‌های چند هزار میلیارد تومانی، از پذیرش مستأجر جدید خودداری می‌کنند.

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

همچنین با وجود آنکه سهمیه چند بانک عامل اعطای تسهیلات ودیعه مسکن از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده، اما خبری از اسامی آنها در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهرسازی نیست.

بانک‌هایی که از پرداخت وام ودیعه عقب نشینی کردند

به عنوان مثال بانک گردشگری با سهمیه 130 میلیارد تومانی، پست بانک با سهمیه 260 میلیارد تومانی، خاورمیانه با سهمیه 430 میلیارد تومانی و مؤسسه اعتباری ملل با سهمیه 210 میلیارد تومانی در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهرسازی قرار ندارند.

طبق دستورالعملی که بانک مرکزی برای بانک‌های عامل وام ودیعه تدوین و به آنها ابلاغ کرده، منابع این تسهیلات از محل قانون جهش تولید مسکن است.

اما به طور مثال در سامانه وام ودیعه مسکن وزارت راه و شهرسازی امکان انتخاب بانک غیر دولتی اقتصاد نوین فراهم شده اما تنها یک شعبه آن در سامانه مذکور پرداخت تسهیلات دارد؛ با پیگیری‌های خبرنگار مهر از بانک مذکور، حتی همان شعبه هم تا کنون حتی یک مورد پرداخت وام ودیعه مسکن نداشته؛ شنیده‌ها حاکی است که دستورالعمل پرداخت این تسهیلات از سوی هیئت مدیره بانک مذکور تا کنون نه تدوین شده و نه به شعب آن ابلاغ شده است.

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

اسامی بانک‌هایی که پذیرش جدید وام ودیعه ندارند

بانک دولتی مسکن نیز در این تسهیلات سهمیه 7 هزار میلیارد تومانی دارد اما امکان انتخاب این بانک برای متقاضیان نیست.

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

بانک‌های ملی با سهمیه 3 هزار و 500 میلیارد تومانی، آینده با سهمیه 460 میلیارد تومانی و سپه با سهمیه 2 هزار و 400 میلیارد تومانی از دیگر بانک‌های دولتی یا غیر دولتی هستند که در سامانه وام ودیعه وزارت راه و شهرسازی از پذیرش متقاضی جدید می‌کنند.

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

وام ودیعه فعلا به 3 هزار مستأجر رسید/ عقب‌نشینی بعضی بانک‌ها!

اعتبار 40 هزار میلیارد تومانی به این زودی تمام شد؟

این در حالی است که سقف اعتبار در نظر گرفته شده برای این تسهیلات 40 هزار میلیارد تومان و تعداد مستأجران مشمول آن 700 هزار نفر هستند. اما اگر همه 3 هزار نفری که تا کنون وام ودیعه مسکن گرفته اند هم 100 میلیون تومان اخذ کرده باشند، مجموعاً به 300 میلیارد تومان می‌رسد که اختلاف فاحشی با 40 هزار میلیارد تومان دارد. حتی اگر تعداد وام گیرندگان به 10 هزار مستأجری که وام 100 میلیون تومانی گرفته اند هم برسد باز هم مجموع آن هزار میلیارد تومان می‌شود که یک چهلم سقف اعتبار در نظر گرفته شده معادل 2.5 درصد آن است و 97.5 درصد اعتبار وام ودیعه باقی مانده است.

مشکل ضمانت حل می‌شود؟

یکی از مشکلات اصلی متقاضیان نیز تأمین وثایق یا ضمانت‌های درخواستی بانک هاست.

یک مستأجر ساکن تهران به خبرنگار مهر گفت: بانک‌ها برای پرداخت وام ودیعه مسکن، علاوه بر گواهی کسر از حقوق، 2 ضامن معتبر برای وام 100 میلیون تومانی از متقاضی درخواست می‌کنند.

همچنین برخی بانک‌های دولتی حاضر به پذیرش ضمانت کارمند بخش غیر دولتی یا کارمند بخش دولتی اما غیر رسمی نیستند. برخی بانک‌ها هم از پذیرش ضامن بازنشسته یا بالای 70 سال امتناع می‌کنند.

شنیده‌ها حاکی است قرار است در جلسه این هفته هیئت دولت، بانک‌ها ملزم به پذیرش ضامن غیر رسمی یا غیر دولتی شده و حتی می‌توانند از مستأجر، گواهی دریافت یارانه معیشتی 300 تا 400 هزار تومانی به عنوان وثیقه بازپرداخت این تسهیلات خصوصاً تسهیلات 40 میلیون تومانی که اقساط به مراتب کمتری از وام 100 میلیون تومانی مستأجران تهرانی دارد، اخذ کنند.

نظرات
  • 0 نظر