در گفتگو با مهر اعلام شد:
قیمت شیرخام را بیش از توافق بالا بردند؛ نرخ لبنیات باید اصلاح شود
- 1399/09/03 11:52:09
- 0 نظر
- 337
- منبع : مهر
- کد خبر : 272929
سید محمدرضا بنی طبا در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به مباحث مطرح شده درباره قیمت شیر خام و تصریح وی مبنی بر اینکه قیمت ٤١٥٠ تومان نرخ قطعی و رسمی شیرخام نبوده است، گفت: چگونه است که تمام قیمتهایی که در جلسه سازمان حمایت مورد موافقت قرار گرفته بود، به همان شکل در مصوبه ستاد تنظیم بازار هم مصوب شده و فقط نرخ شیرخام که قرار بود 4,150 تومان باشد با ٣٥٠ تومان افزایش، به 4,500 تومان رسیده است؟
وی با بیان اینکه حدود٦٥ درصد هزینه تمام شده تولید لبنیات مربوط به نرخ شیرخام است، افزود: بدون نهایی شدن قیمت شیرخام، تصمیم گیری درباره قیمت لبنیات امری غیرممکن است. بنابراین اگر بنا بر اظهارات مطرح شده قیمت شیر خام در جلسه سازمان حمایت قطعی نبوده، قیمت محصولات لبنی نیز نباید قطعی تلقی میشد.
بنی طبا ادامه داد: در جلسه ستاد تنظیم بازار مورخ ٢٨ آبان که با حضور نمایندگان تشکلهای لبنی و دامداری و دولتیها برگزار شد، برای شیرخام قیمت ٤١٥٠ تومان مورد توافق قرار گرفت به شرط اینکه وزارت جهاد کشاورزی ١٠٠ درصد نهادههای مورد نیاز دامداران را تأمین کند. و براساس همین نرخ 4150 تومان، قیمت محصولات نهایی را تصویب کردند.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: نمیشود که وزارت جهاد کشاورزی ضعف خود در تأمین و توزیع نهادههای دامی را نپذیرد و برای جبران این ضعف به کارخانجات و مصرف کنندگان فشار بیاورد و هزینه ناکارآمدی خود را از جیب تولیدکننده و مصرف کننده پرداخت کند.
وی با بیان اینکه قیمت 4500 تومانی شیرخام نسبت به نرخ قبلی ٥٥ درصد افزایش یافته است، افزود: وقتی که قیمت ٤١٥٠ تومان تعیین شد ٣٨ درصد افزایش داشت و به تبع آن نرخ لبنیات هم حداکثر 38 درصد بالا رفت ولی الان که افزایش نرخ شیرخام را به 55 درصد (4500 تومان) رسانده اند، نرخ محصولات لبنی هم باید به همین تناسب بالا برود.
بنی طبا با بیان اینکه ٤٥٠٠ تومان کف قیمت شیرخام است، افزود: با احتساب هزینه حمل و قیمت چربی این رقم به ٥٠٠٠ تومان میرسد و کارخانجات توان پرداخت آن را ندارند.
وی با تاکید بر اینکه کارخانجات لبنی هیچ مشکلی با دامداران که شرکای آنها هستند، ندارند، گفت: مشکل ما قیمت گذاری دستوری دولت و عدم پایبندی مسئولان به توافقات جلسات کارشناسی است.
بنی طبا افزود: این اقدامات دولت منجر به حذف لبنیات از سبد مصرفی خانوار میشود و بیش از گذشته مصرف سرانه را کاهش میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آزاد شدن قیمت کره گفت: انتقال کره از گروه یک تخصیص ارز (ارز ترجیحی 4200 تومانی) به گروه دو تخصیص ارز (ارز نیمایی) تصمیم خوبی است و با توجه به رقابتی که در بازار میان تولیدکنندگان وجود دارد حتماً از جهت قیمت به تعادل خواهد رسید اما لازم است کل زنجیره صنعت لبنیات از قیمت گذاری دستوری خارج شود تا این تصمیم درست ابتر نماند.
بنی طبا توضیح داد: شاید قیمت کره حیوانی اندکی افزایش یابد اما به دلیل رقابتی که بین شرکتهای لبنی وجود دارد مجدداً به ثبات و حتی کاهش قیمت خواهد انجامید اما شرط تحقق آن است که قیمت چربی و شیرخام نیز با دخالت دولت در قیمت گذاری مختل نشود و افزایش پیدا نکند. در واقع کل زنجیره صنعت لبنیات باید از قیمت گذاری دستوری خارج شود تا رقابت تولیدکنندگان و نظام عرضه و تقاضا به سود مصرف کننده عمل کند.
به گزارش فبنا، هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در جلسهای با حضور بخش خصوصی، افزایش نرخ شیر خام به 4150 را مورد موافقت قرار داد و براساس همین نرخ برای شیرخام، در همان جلسه قیمت جدید محصولات لبنی هم تعیین و مورد موافقت قرار گرفت. سخنگوی انجمن صنایع لبنی پس از جلسه مذکور، در گفتگو با خبرنگار مهر، جزئیات نرخهای توافق شده در جلسه را اعلام کرد (جزئیات بیشتر)
براین اساس، در حالی که همه منتظر اعلام این نرخها در قالب مصوبه ستاد تنظیم بازار بودند، ستاد تنظیم بازار روز شنبه مصوبه مذکور را منتشر کرد که در مصوبه مذکور، نرخ شیرخام به جای 4150 تومان، 4,500 تومان اعلام شده است. حال کارخانجات لبنی میگویند چون نرخ شیرخام مصوب شده، نرخ محصولات لبنی هم باید متناسب با نرخ جدید تغییر کند.
جدول زیر قیمت شیرخام و لبنیات براساس مصوبه 7 تیرماه ستاد تنظیم بازار و مصوبه یکم آذرماه امسال و میزان افزایشی که اعمال شده را نشان میدهد.
نظرات
- 0 نظر