تزریق 24 هزار میلیارد تومان به بورس چقدر موثر است؟
- 1400/01/28 09:42:10
- 0 نظر
- 323
- منبع : سنا
- کد خبر : 335349
به گزارش فبنا، ، به نقل از روزنامه اعتماد، البته اخبار مثبتی نیز از تزریق منابع مالی جدید به بازار سرمایه به گوش میرسد و دولت در جدیدترین اقدام خود مصوب کرده تا 24 هزار میلیارد تومان منابع در قالب اوراق به بازار تزریق کند که شاید روند هفتههای گذشته را تغییر دهد؛ دکتر محمدعلی دهقاندهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه روز 23 فروردین با هلدینگها و شرکتهای سرمایهگذاری فعال در بازار سرمایه از انتشار 24 هزار میلیارد تومان اوراق در بازار سرمایه خبر داده و گفته است: به محض آنکه موافقت اصولی با انتشار اوراق صادر شود این رقم به بازار سرمایه تزریق خواهد شد.
مصطفی امیدقائمی،کارشناس بازار سرمایه درباره مصوبه جدید مبنی بر تزریق 24 هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه به «اعتماد» گفت: این ارقام به صورت تدریجی به بازار تزریق میشود اما این اقدام کمک میکند تا یک سری منابع جدید وارد بازار شود و شرایط نقدینگی در بازار افزایش پیدا کند و این منابعی که وارد بازار میشوند به چرخش سهام و ایجاد انگیزه برای سهامداران منجر خواهد شد و سرمایهگذاران حقیقی نیز برای سرمایهگذاری در بازار تشویق میشوند.
او افزود: اعتباری که به شرکتهای سرمایهگذاری و کارگزاریها داده میشود، اوراقی است که به صورت دایم به شرکتهای سرمایهگذاری داده میشود اما این اعتبارات جدید به اشخاص حقیقی داده میشود که در صورت استفاده میتوانند از بهره آن نیز استفاده کند.
امیدقائمی تصریح کرد: اولین نمونه این اعتبار اوراق اجاره سهام است که 4 ساله بوده و باعث میشود منابع به صورت دایم در دست شرکتهای سرمایهگذاری باشد و تا پایان دوره از آن استفاده کنند. با توجه به اینکه این اعتبار وارد شرکتهای سرمایهگذاری که به نوعی منافع درازمدتی در بازار دارند میرود به سمت سهمهای ارزندهتری نیز جذب خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: البته مدت زمان این اوراق میتواند از یک سال تا اوراق اجاره سهام با مدت 4 سال محاسبه شود. یعنی یک تامین مالی میانمدت تا بلندمدت. ناشران میتوانند برای اوراق تامین مالی از طریق اختیار تبعی، مدت زمان یک سال تا 18 ماه را پیشنهاد دهند و منتشر کنند و برای اوراق اجاره میتوانند 4ساله با پرداخت بهره سالانه را درنظر گیرند. یعنی ناشر، اوراق را منتشر و اقدام به جذب منابع و پرداخت سود هر سال کند و در انتهای 4 سال، اصل پول را بازگرداند.
امیدقائمی در مورد خروج نقدینگی از بورس نیز گفت: خروج سهامداران حقیقی و سرمایهها از بورس بیشتر به دلیل چشمانداز کاهش نرخ ارز رخ داده و عملکرد شرکتها در بورس نیز بیتاثیرنبوده هر چند گزارشاتی که از شرکتها ارایه میشود،گزارشات خوبی است اما باید گفت سهامداران حقیقی در کوتاهمدت رشدی در بورس را تجربه نخواهند کرد و به همین دلیل از این بازار خارج میشوند.
مدیرعامل سابق فرابورس ادامه داد: در نیمه اول سال 1399 انتظاراتی که افراد از وضعیت اقتصادی کشور داشتند باعث شتاب در خرید داراییها و تبدیل نقدینگی به داراییهای مالی بود. اما در نیمه دوم سال و بعد از انتخابات امریکا این انتظارات کاهش پیدا کرد و بخشی از افت بازار در نیمه دوم سال قبل هم به دلیل افت شدید در اقتصاد کلان کشور بود اما باید گفت که شرایط بورس به همین صورت است یعنی این بازار حرکت سینوسی و نوسانی دارد وگاهی اوقات مثبت و بعضی مواقع هم منفی است و کسانی در این بازار برندهاند که با توجه به حرکت بازار پول خود را سرمایهگذاری میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در حال حاضر دیدگاههای کوتاهمدت در این بازار باعث ریزش شاخصهای بورس شده اما تزریق منابع جدید با حفظ نقدشوندگی بازار میتواند تا حدودی به این بازار کمک کند هر چند این موضوع لازم بود برای این بازار اما کافی نیست و درکنار آن باید تمهیدات دیگری در نظر گرفته شود.
او تصریح کرد: تا زمانی که شرایط اقتصادی کشور رو به بهبود نباشد، سرمایهگذاران اثر عملی آن را در بازار نخواهند دید، بورس تنها دماسنج اقتصاد است و همه اقتصاد نیست و زمانی که بالا و پایین رفتن شاخص بورس را میبینیم باید کل اقتصاد را در آن ببینیم و تنها نباید بورس را به تنهایی در این امر در نظر گرفت زیرا این نوسانات حاصل تمامی عملکرد بازار سرمایه است.
امیدقائمی در مورد حمایتهای انجامشده از این بازار نیز گفت: اقداماتی که در بازار صورت میگیرد در جهت حمایت از بازار سرمایه بوده و بازار سرمایه ما طی 20 سال اخیر به این اعداد امروز رسیده که حتی نرمافزارهای سال 1384 و 1385 خریداری شده هم امروز دیگر پاسخگو نیستند و واقعیت این است که رشد بورس به اندازهای سریع اتفاق افتاده و مخاطبین را جذب بازار کرده که شاید هیچکس این میزان از رشد را پیشبینی نمیکرد.
مدیرعامل سابق فرابورس تصریح کرد: البته باید گفت حمایت از بازار سرمایه درکوتاهمدت شاید تاثیر چندانی در رونق این بازار نداشته باشد اما این حمایتها در حافظه تاریخی بازار خواهد ماند و زمانی که مجدد رونق وارد بازار شود، سرمایهگذاران بیشتری جذب این بازار خواهند شد. هر چند در جلب حمایت از بازار صرفا تامین منابع در اولویت نیست و همزمان باید به شفافسازی اقتصاد کمک شود و از افزایش قیمتهای مواد اولیه و مصارف شرکتهای فعال در بنگاههای اقتصادی بپرهیزیم و شرایط شفافی برای سرمایهگذاران ایجاد کرد تا بتوانند معادلات اقتصادی و شرایط شرکتها را به درستی پیشبینی کنند.
نظرات
- 0 نظر